Palinuro remix - 2 video stills

 

 

* Het Plan

 

* bijgevoegd

> korte inhoud van het verhaal

> referentieafbeeldingen 1

> referentieafbeeldingen 2

> referentieafbeeldingen 3

> tentoonstellingsverhaallijn

> verhalende biografie

> verwijzingen en verantwoording

 

> de spelonk

> uit de werkmap

> aanzet

 

> Resumé

 

> menu

< home

 


IN ANTRO - DE OPMAAT / BIJGEVOEGD

 

 

 

LIED VAN DE SIBILLE - OVERIGE DOCUMENTATIE

 

 

ACHTERGRONDINFORMATIE EN DOCUMENTATIE BIJ HET WERK

 

Eerst is er de korte inhoud van het verhaal van de platonische fantasie De K van Skylla. Dan zijn er drie pagna's met afbeeldingen die afkomstig zijn uit de drie typoscripten van de leesopera De K van Skylla en een aantal links naar mijn web- en webopera-site.

Dan zijn er nog een tentoonstellingsverhaallijn met een kort verhaal over vijf voor mij belangrijke tentoonstellingen van mijn werk en een verhalende biografie waarin iets in het kort over mezelf en mijn leven, en hoe ik tot mijn huidige werk gekomen ben, wordt verteld. Hierom wordt soms, bij diverse gelegenheden en om verschillende redenen gevraagd; daarom geef ik ze hier als aanvullende informatie weer.

 

> KORTE INHOUD VAN HET VERHAAL VAN DE K VAN SKYLLA

Het verhaal in drie aktes/beelden en een prelude en proloog en epiloog en finale.

 

> REFERENTIE-AFBEELDINGEN

Afbeeldingen, afkomstig uit de geprinte typoscripten van: De k van Skylla - een platonische fantasie, deel 1 Verhaal & Fabel en deel 2 Het Werk. Deze afbeeldingen hebben betrekking op de video-installaties waaraan het nieuwe werk gerelateerd is, en op afbeeldingen die ik als referentie voor de leesopera heb verzameld, waarvan het overgrote deel door mijzelf gefotografeerd en bewerkt is.

 

- TENTOONSTELLINGSVERHAALLIJN

Twee versies: een > beknopte versie en een > iets meer uitgbreide versie. De vijf tentoonstellingen die besproken worden zijn *Zinkdrukken, Stedelijk Museum Amsterdam, 1974, *Proefalarm 7.5.1984, Ruimte voor incidenten van aktuele kunst te Amsterdam, 1984, *Bulicame, Galerie Coelho/MonteVideo, Amsterdam, 1988, *IMAGO, fin de siècle in Dutch contemporary art, een reizende tentoonstelling over hedendaagse kunst en technologie, 1990-93 en *Terra Morale, Malebolge - oeuvre tentoonstelling in het Nederlands Instituut voor Mediakunst Montevideo/TimeBasedArts te Amsterdam, 2000.

 

- VERHALENDE BIOGRAFIE

Ook hier twee versies: een > beknopte versie en een > meer uitgbreide versie.

 

> VERWIJZINGEN EN VERANTWOORDING

Deze pagina bevat, naast een verantwoording, verwijzingen naar mijn websites voor meer informatie over onderwerpen die aan de orde zijn geweest, waaronder de drie video-installaties Bulicame, Palinuro en Miseno en twee werken die nog niet zijn gerealiseerd.

 

 

> home - > resumé - > de spelonk - > werkmap - > aanzet - > bijgevoegd - > menu

> volgende

> naar bovenaan deze pagina